––––––––––––––––––––

 

Finurlig barnteater på Medis

om resor i fantasin

PUBLICERAD: 

På söndagen kom Jäders Teater till Säffle med föreställningen ”Resor jag (aldrig) gjort”. Tillsammans huvudpersonen Syborg Stenstrump och hennes granne Pekka fick publiken följa med på en spännande resa i fantasin.

Syborg Stenstrump berättar gärna om sina resor runt om i världen när grannen Pekka kommer och hälsar på. Syborg har rott till Ryssland, åkt tåg till Indien, slagits med krokodiler, ridit kamel, dansat med en fisk, flugit på en matta och bakat kringlor med Afrikas Drottning. Eller har hon verkligen det? Jo, i fantasin är det så, visar det sig mot slutet av föreställningen.

”Resor jag (aldrig) gjort”, baseras på en bok av Anna Höglund med samma namn, och Jäders Teater gör en föreställning som är både finurlig och rolig. Rollen som Syborg spelas av Katarina Persdotter-Jäder och Nina Pérez spelar Pekka, som ackompanjerar Syborgs berättelse effektfullt med dragspel, fiol, trumma och kalimba.

För manus, regi och scenografi står Åsa Karlin.

Publiken, som bestod av dryga 30-talet personer såg ut att fångas av föreställningen och det blev både spontana skratt och applåder.

 

ALLA FOTON AV JENNI JANSSON.