Foto: Staffan Jofjell

Ladda ned (Print)
Ladda ned (Web)

 

Rott över Atlanten, dansat med en fisk, slagits med krokodiler, bakat kringlor med Afrikas Drottning och flugit på en matta. Allt detta har Syborg Stenstump varit med om på sina resor runtom i världen. 
Hemma i lägenheten berättar hon gärna och livligt för grannen Pekka om sina äventyr. Tur för henne att han är så bra på att lyssna och dessutom kan spela dragspel, fiol, trumma och kalimba så att hennes berättelser blir så fartfyllda och spännande. Men har Syborg verkligen åkt tåg ända till Indien, ridit på kamel genom djungeln eller blivit fångad av en virvelvind i Klippiga bergen?

Det får vi veta i föreställningen ”Resor jag (aldrig) gjort” som är byggd på Anna Höglunds bok med samma namn. Föreställningen är ca 35 minuter och riktar sig till barn i åldrarna 4 – 9 år.

I samband med föreställningen erbjuds en workshop med fokus på aktiv delaktighet. Med teaterlekar samt sång dans och musik från olika delar av världen öppnar vi upp för upptäckarlust inför vår stora värld – full av mångfald, olika kulturer, musik och traditioner. Det blir allt från afrikansk sång, indisk dans och irländsk klapplek. Tanken är att få barnen att känna nyfikenhet inför det som kan verka främmande och kanske också intresse för geografi.

 


Jäders Teater. Resor jag (aldrig) gjort

 

Manus, regi & scenografi: Åsa Karlin
Musikurval & arrangemang: Nina Pérez
Medverkande: Katarina Persdotter-Jäder och Nina Pérez
Förlaga: Bok av Anna Höglund
Grafisk design: William Skovlund
Producent: Katarina Persdotter-Jäder, Jäders Teater

 

Produktionsfakta

Publik: 4 – 9 år, max 70 barn per föreställning Längd: 35 minuter
Spelyta: Bredd 5 m djup 4 m
Elkrav: 10 A
Mörkläggning: Om möjligt
Byggtid / rivtid: 2h / 1h
Pris: 9 500 kr. 7 500 kr för 2:a föreställningen samma dag / lokal Resor: 35 kr / mil, logi och traktamente tillkommer Medverkande: 2 skådespelare
Bokning: Katarina Persdotter Jäder
0706 286255 info@jadersteater.se

Föreställningen produceras med stöd av Region Värmland, Konstnärsnämnden, Munkfors kommun och NBV.

 

Affisch


Ladda ned (Print)
Ladda ned (Web)

 

Informationsblad


Ladda ned (Print)
Ladda ned (Web)

 

Foto: Staffan Jofjell

Ladda ned (Print)
Ladda ned (Web)

Foto: Staffan Jofjell

Ladda ned (Print)
Ladda ned (Web)

Foto: Staffan Jofjell

Ladda ned (Print)
Ladda ned (Web)

 

Finurlig barnteater på Medis

om resor i fantasin

PUBLICERAD: 

På söndagen kom Jäders Teater till Säffle med föreställningen ”Resor jag (aldrig) gjort”. Tillsammans huvudpersonen Syborg Stenstrump och hennes granne Pekka fick publiken följa med på en spännande resa i fantasin.

Syborg Stenstrump berättar gärna om sina resor runt om i världen när grannen Pekka kommer och hälsar på. Syborg har rott till Ryssland, åkt tåg till Indien, slagits med krokodiler, ridit kamel, dansat med en fisk, flugit på en matta och bakat kringlor med Afrikas Drottning. Eller har hon verkligen det? Jo, i fantasin är det så, visar det sig mot slutet av föreställningen.

”Resor jag (aldrig) gjort”, baseras på en bok av Anna Höglund med samma namn, och Jäders Teater gör en föreställning som är både finurlig och rolig. Rollen som Syborg spelas av Katarina Persdotter-Jäder och Nina Pérez spelar Pekka, som ackompanjerar Syborgs berättelse effektfullt med dragspel, fiol, trumma och kalimba.

För manus, regi och scenografi står Åsa Karlin.

Publiken, som bestod av dryga 30-talet personer såg ut att fångas av föreställningen och det blev både spontana skratt och applåder.

 

ALLA FOTON AV JENNI JANSSON